Duurzame safari lodge tent

Wat maakt onze safari lodge zo duurzaam?

Met gepaste trots kunnen we toch wel zeggen dat onze safari lodge een zeer duurzame tent is. Dat zit hem bijvoorbeeld in de hoge kwaliteit van de materialen, waardoor we een lange levensduur hebben weten te realiseren voor onze tenten. En niet alleen de materialen dragen bij aan de duurzaamheid, ook opties zoals de winterhoes hebben hier hun aandeel in. Met de ademende winterhoes beschermt u uw tent namelijk in de winter, waardoor de levensduur van 10 jaar nog verder geoptimaliseerd wordt. We nemen u graag mee op een rondleiding langs onze duurzame safari lodge en alle andere safaritenten.

Een duurzame constructie passend bij een duurzame lodge

Ook een tent is zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom zorgen we ervoor dat alle onderdelen van onze safari lodge van de hoogste kwaliteit zijn. Dat begint bij de zeer degelijke constructie van sterk hout. Al het gebruikte hout voor onze tenten is onder KOMO keur verduurzaamd en valt daarmee in duurzaamheidsklasse 3. Dat wil zeggen dat het een levensduur van 10 tot 15 jaar heeft. We gebruiken ronde frames van 100 millimeter, die dubbel zo sterk zijn als de veelgebruikte 80 millimeter frames. Onze tenten zijn daardoor bestand tegen barre weersomstandigheden. Voor gebieden met veel sneeuwval hebben we ook speciale sneeuwframes, waardoor ook sneeuwbelasting geen risico meer vormt.

Ademend tentdoek voor een aangename ervaring

Naast de constructie is natuurlijk het tentdoek een groot onderdeel van een tent. Uiteraard hebben we daarvoor gekozen voor tentdoek van de hoogste kwaliteit. Ten Cate Outdoor Fabrics is wereldwijd één van de marktleiders op het gebied van tentdoek. Het tentdoek van onze tenten is zowel ademend als schimmel- en rotwerend. De mix van katoen en polyester geeft de stof een natuurlijke uitstraling en zorgt voor extra stevigheid. Daarnaast kunnen al onze tenten ook worden uitgevoerd in brandwerend materiaal, Campshield. De vlam vertragende eigenschappen zorgt voor extra veiligheid voor uw gasten.

grote safaritent kopen nederland

Extra innovaties voor een hoge kwaliteit

Naast de stevige constructie en het kwalitatieve tentdoek voeren we ook in de rest van de safari lodge graag innovaties door. Bijvoorbeeld in onze eindkoppelingen. Nadat we merkten dat weersinvloeden invloed hadden op de eindkoppelingen, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Met onze vernieuwde eindkoppelingen hebben we alle problemen op dit gebied ondervangen. Andere duurzame elementen zijn onze vloeren. Door ze los van de grond te monteren wordt luchtcirculatie behouden. En de Azobe onderpalen blijven zelfs 25 jaar houtrotvrij.

Opbouw Safari lodge

Kwaliteit tot in de nok van onze safari lodge

Het dak van een tent heeft met zwaar weer behoorlijk wat te verduren. Daarom werken we zowel in de tent als bij het dak met een tunnel-buissysteem wat de krachten goed verdeelt. Zo wordt puntbelasting van het dak voorkomen.

Onze tenten zijn dus letterlijk van onder tot boven van de hoogste kwaliteit. Wilt u meer weten over de duurzaamheid van onze safari lodge of één van de andere tenten? Neem dan zeker contact op, ons enthousiaste team vertelt u met plezier alles over onze tenten. Wanneer maakt u de keuze om te investeren in de toekomst van uw bedrijf met een Outstanding Safari Lodge?

lodge tent luxe kamperen