8 maart 2018

Een Outstanding Beleving

Interview met Robin en Erik over onze ontwikkeling in de Scherpenzeelse Krant – Maart 2018:

Is het een tent of een vakantiehuisje? Met de safaritenten van Outstanding ervaar je het comfort van thuis, zonder het kampeergevoel te verliezen. In drie jaar tijd hebben Erik van Donselaar (30) en Robin van Kooten (28) een vooraanstaande positie veroverd in de nog jonge wereld van glamping.

Kamperen met de luxe van thuis

Glamping (een samenvoeging van glamorous en camping) is kamperen in een tent met de luxe van een huis. Een compleet ingerichte safaritent met eigen sanitair, keuken met koelkast, eigen bed en meer comfort. Volgens Erik en Robin is het de toekomst. “Wereldwijd wordt glamping met het jaar populairder. Steeds meer campinghouders ontdekken glamping en spelen daar gretig op in. Glamping is een beleving en zo verkopen we het ook. Door de klant volledig te ontzorgen onderscheiden we ons van de concurrentie. We leveren een totaalconcept met complete inrichting, eventueel transport, opbouw, lichtsystemen en een verwarmingssysteem. De campinghouder heeft er verder geen omkijken naar.”

Wereldwijd

“Het begon toen ik merkte dat de vraag naar luxe vakanties in safaritenten sneller toenam dan het aanbod”, vertelt Erik. “Toen ik Robin in 2015 tegenkwam ontwikkelden we al snel onze eerste safaritent en plaatsten deze op een camping in de buurt. Andere campinghouders kwamen langs om een kijkje te nemen en hierna nam het een enorme vlucht.”

Drie jaar geleden stonden Erik en Robin de safaritenten nog eigenhandig op te bouwen in Nederland. Inmiddels hebben ze hun tenten aan bijna veertig landen verkocht. De tenten staan over de hele wereld: Frankrijk, Italië, Engeland, Kroatië, Mexico, Iran, Maleisië en Australië. Een wereldkaart in de hal toont met vlaggetjes nu al negenendertig landen waar de safaritenten van Outstanding te vinden zijn. In ieder land een trendsetter waar zij hopen uit te groeien tot een wereldmerk!

Showroom

Het succes van de jonge onderneming op het industrieterrein van Renswoude blijft groeien. “Naast onze mensen hier op kantoor en meerdere bouwteams hebben wij agenten in verschillende landen die onze tenten verkopen”, aldus Erik. Uit alle delen van de wereld komen geïnteresseerden een kijkje nemen in de overzichtelijke showroom in Renswoude, waar alle modellen staan opgesteld. “Eind vorig jaar hebben we onze showroom compleet vernieuwd en ruimte gemaakt voor onze nieuwste modellen”, vertelt Robin. De tenten zijn allemaal zo ontworpen dat ieder model flexibel in te richten is. “We kunnen naar wens een open keuken plaatsen, extra slaapruimte creëren met stapelbedden en tegenwoordig zelfs een bedstee met speelruimte en glijbaan voor de kinderen.”

Met een safaritent van Outstanding ontbreekt niets van de luxe. “In de zomer kom je aan op de camping, zet je de koffer neer en kan je relaxen op de veranda terwijl de kinderen buitenspelen. En in het voor- en naseizoen blijf je lekker warm met een pelletkachel”, besluit Erik. Op de website zijn alle safaritenten en lodges te bewonderen en de referentiepagina toont een selectie van de glampings waar je deze bijzondere beleving zelf kan ervaren. In Nederland of op een zonnige bestemming verder weg.

Lees het originele artikel van de Scherpenzeelse krant hier.

Iemand informeren of inspireren? Deel het: