2022 door de ogen van Team Outstanding

Wat betreft Outstanding, hebben we een druk en bijzonder jaar achter de rug. Grote opdrachten, veel veranderingen en een team dat flink gegroeid is! Elke afdeling kent zijn eigen hoogtepunten en uitdagingen als het gaat om het leveren van uw safaritent! Benieuwd hoe de mensen achter de schermen van Outstanding dit jaar hebben ervaren? Ze nemen u graag mee in hun 2022!

Remco – Sales

Als verkoopafdeling voorzien we klanten van het beste advies. Dit doen we met drie verkopers en een binnendienst afdeling vanuit ons kantoor met gloednieuwe showroom in Barneveld. We adviseren klanten die beginnen met een camping of glamping, we houden onze bestaande klanten op de hoogte van vernieuwingen en helpen campings en vakantieparken met het uitbreiden van hun (glamping) accommodaties. Onze afdeling kent geen grenzen, we werken nauw samen met onze verkopers in het buitenland.

2022 was voor ons een jaar van groei. Een markt die na 2021 enorm is aangetrokken en waarbij we onze handen vol hadden in het rondmaken van orders en opleveringen. Daarnaast was het ook een jaar van ontwikkeling, dankzij ons nieuwe offerte systeem. Een nieuwe configurator waarmee we offertes kunnen maken waarbij de foutkans nihil is. Dankzij de ondersteuning van de backoffice kunnen we ons meer richten op klantcontact en verkoop! Het persoonlijke contact waar wij zoveel waarde aan hechten als bedrijf. Dit jaar verliep niet zonder slag of stoot. Veel uitdagingen door de onzekerheid in de toeleveringsketen. Hierdoor konden we de klant pas laat informeren en zijn er op enkele projecten ook kleine vertragingen geweest. Dit resulteerde afgelopen mei in een orderstop, wat natuurlijk tegen al de commerciële drang van onze verkoopafdeling in ging. Maar gelukkig trokken we uit deze uitdagingen ook veel learnings, waardoor we dit in de toekomst beter kunnen opvangen.

Tenslotte was 2022 ook een jaar van veranderingen. Een nieuw kantoor en een nieuwe showroom, waarmee we de beleving nog beter op onze klanten kunnen overbrengen. Als afdeling krijgen wij ontzettend veel positieve energie van elke order en tevreden klant. We staan graag met het hele team stil bij deze successen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze eindeseizoens barbecue. Het hele team, inclusief bouwteams, komt dan samen om terug te blikken op het seizoen. Ook dit jaar mogen we namelijk weer trots zijn op wat we allemaal hebben gerealiseerd, ondanks de uitdagingen. Daar zit ook onze kracht: samen boksen we het toch weer voor elkaar! En op die voet gaan we in 2023 weer verder: ons beste beentje voor, de klant goed adviseren en werken aan netwerk tevreden klanten.

 

Peter – Logistiek

De logistieke afdeling is verantwoordelijk voor het inkopen, ontvangen, opslaan en uitleveren van onze goederen. Met ons team zorgen wij ervoor dat de juiste producten, volgens de juiste eisen, op tijd, in ons warehouse liggen. Vervolgens worden deze producten als compleet product naar de klant verstuurd. De unieke producten, welke exclusief voor Outstanding gemaakt worden, voegen wij samen tot complete tentpakketten.

2022 was een bijzonder jaar! In eerste instantie kwam dit door de uitdagende beschikbaarheid van grondstoffen (zoals Remco ook al benoemde) en de grote vraag naar onze producten in de markt. Dit vraagt om veel flexibiliteit van iedereen binnen de organisatie en vooral van logistiek! In het tweede deel van 2022 hebben we hierop ingespeeld en hebben we gezorgd dat we minder afhankelijk zijn van onze leveranciers. Ook hebben we een betere beschikbaarheid van onze unieke producten. Hiervoor hebben we op logistiek gebied meer speelruimte gekregen door middel van extra magazijnopslag. Dit zullen we in 2023 verder voortzetten. Naast de uitbreiding van ons magazijn hebben we ook een nieuw warehouse management software. Hierbij zijn we overgegaan op digitaal orders picken met een vierogen principe om de foutmarges zo klein als mogelijk te maken. Dankzij dit gestructureerde orderproces kunnen we betere leveringen verzorgen! Het logistieke hoogtepunt van het jaar was toch wel de organisatie rondom de grote klantorder in Duitsland: 100 tenten voor Serengeti Park. Met de juiste aanloop en een goede overlegstructuur zijn wij als Outstanding in staat dit grote project tot een groot succes te brengen. Op naar 2023!

 

Pauline – Inkoop

De afdeling inkoop heeft sinds dit jaar flinke stappen gemaakt! We hebben een zo goed mogelijke forecast in kaart gebracht waardoor we de producten beter konden uitzetten onder diverse leveranciers. Vanwege de schaarste in de markt zijn we op zoek gegaan naar nieuwe leveranciers om zo minder afhankelijk te zijn van onze huidige leveranciers. Om zo uiteindelijk de klant op de best mogelijke manier van dienst te kunnen zijn en tijdig en volledig te kunnen leveren. Veel verbeteringen dus! Maar we hebben ook zeker uitdagingen gekend door de onvoorspelbare markt. De houtmarkt stond op zijn kop en vertragingen bij leveranciers brachten onzekerheden met zich mee. Gelukkig begint het meeste nu wel weer te stabiliseren!

Eén van de hoogtepunten van mijn afdeling is dat we naast onze betrouwbare bestaande leveranciers, veel nieuwe leveranciers aan ons hebben kunnen binden. Door de schaarste in de markt was dit een must. In de tweede helft van 2022 hadden we hierdoor een betere beschikbaarheid van de verschillende materialen. Zo hebben we bijvoorbeeld twee extra productielocaties gevonden voor onze steigerhouten meubelen. Ook hebben we extra productie voor de confectie van onze binnententen. En zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen: een nieuwe leverancier voor schroeven, een extra leverancier voor de kussens en voor de koppelingen. In 2023 zullen we ons netwerk aan leveranciers blijven uitbreiden om zo de onafhankelijkheid te vergroten. Ook zullen we de flexibiliteit voor inkoop vergroten aan de hand van een goede forecast, budget en leadtimes. Ik kijk er naar uit!

 

Jaap – Montage

Als Planner Montage ben ik het eerste contactpersoon van de bouwteams. Afgelopen jaar hadden we een eigen bouwploeg en daarnaast een 6-tal teams van zelfstandig opererende bouwers die voor ons de tenten bouwden. Het gros van de bouwers zijn teams die al jaren voor ons bouwen en zijn onderdeel van Outstanding. Mede dankzij hun input kunnen we verbeteringen doorvoeren die voor een grotere efficiëntie zullen zorgen.

2022 was een uitdagend jaar, zoals hierboven al is uitgelegd. Wanneer er problemen zijn met de leveringen dan heeft dit natuurlijk ook veel consequenties voor de planning en de bouwteams. Desalniettemin zijn er toch veel mooie projecten neergezet en afgerond. We hebben er ook veel van geleerd! De afgelopen maanden is er heel hard gewerkt om het achterstallig tekenwerk weg te werken en over de hele linie zijn we beter voorbereid en goed beslagen om het nieuwe seizoen te starten. Mijn hoogtepunt van 2022 is dan ook niet zozeer een moment of een project, maar zien en ervaren hoe er een team van mensen bezig is met hetzelfde doel. Iedereen wist dat er een heleboel dingen wat minder goed gingen, maar met elkaar werd er gezocht naar de beste oplossingen en hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen!

Ik kijk dan ook uit naar 2023. Er staan mooie projecten op de planning en we gaan er voor de volle 100% tegenaan om de klant tevreden te stellen. Zodat we onszelf achteraf op de schouders kunnen kloppen met wat we bereikt hebben en daarna de stappen die we aan het zetten zijn doorzetten zodat we nog beter worden!

 

 

Dit was een mooi inkijkje in ons bedrijf. We hopen dat u het leuk vond om te lezen wat er zich achter de schermen bij Outstanding afspeelt. Elke afdeling heeft zijn of haar hoogtepunten en uitdagingen gekend. Toch staat dit allemaal met elkaar in verband en zorgt de goede samenwerking tussen alle afdelingen tot het beste resultaat voor u! Daar zullen we dus ook altijd voor blijven gaan.

We willen u dan ook zeker bedanken voor het vertrouwen in ons het afgelopen jaar! We kijken uit naar een fantastisch nieuw glampingjaar.

 

Wat onze klanten over ons zeggen