Houten frames

IJzersterke houten frames

Onze houten frames zijn ijzersterk. Iets wat essentieel is aangezien onze safaritenten en lodges overal ter wereld worden geplaatst. Des te belangrijker dat de frames de tenten bestendig maken tegen alle weersomstandigheden. Zo zijn alle tenten winterproof en bestendig tegen harde wind en zelfs storm. En hebben wij zelfs sneeuwframes beschikbaar.

 Windkracht

Alle houten frames van de safaritenten zijn uitgevoerd met een 100mm rond houten frame. Ingenieursbureau Tentech heeft diverse berekeningen gemaakt. Deze constructieberekening geeft de garantie dat de tent een stuwdruk en windkracht van een maximum 0.25kN/m² aankan. Dit betekent een windkracht Beaufort 8 binnen alle veiligheidsmarges van de berekening. Van klanten hebben wij vernomen dat de tent zelfs bij windkracht Beaufort 11 kan blijven staan.

 Sneeuwbelasting

De maximale sneeuwbelasting is 0.22kN/m² en dit komt overeen met 10cm verse sneeuw. Deze getallen zijn gegarandeerd binnen alle veiligheidsmarges.

 Optimalisatie

Dat onze materialen ijzersterk zijn komt door constante optimalisatie. Wij zijn constant op zoek naar de beste materialen, blijven kritisch en zoeken naar verbeterpunten. Meer weten over de materialen die wij gebruiken? Hier vindt u meer productinformatie.