30 april 2018

Tijd voor een zomerse FAQ

Het is weer zover! Het glampingseizoen is begonnen en wat is de start veelbelovend zeg! Ter voorbereiding op de aankomende zomerdrukte en (hopelijk vele) warme zomeravonden hebben wij de meest gestelde vragen van het seizoen voor u op een rijtje gezet.

Is een safaritent koel genoeg in de zomer?

Een begrijpelijke vraag, die u wellicht ook van klanten krijgt. Gelukkig hebben wij bij het ontwerpen van de tenten ook rekening gehouden met de zon en hoge temperaturen. Het dak en de binnentent worden van elkaar gescheiden door een luchtlaag van 10 centimeter. Hierdoor wordt de warmte van de zon niet direct binnengelaten, maar krijgt de wind wel de ruimte de safaritent te koelen. Een multifunctionele isolatielaag dus.

Op locaties waar de zon erg sterk is en waar de tent constant aan de zon wordt blootgesteld, adviseren wij een beige dak in plaats van een groen dak. De groene daken nemen immers meer warmte op dan de beige daken doen. Kijkt u maar naar Serenity Camp in Mexico.

Ook hebben een aantal van onze klanten airconditioners in de tenten geïnstalleerd. Zo kunt u de tent nog eens extra verkoelen.

Ik wil mijn seizoen graag verlengen. Kan dat met een safaritent?

Het seizoen verlengen is zeker mogelijk. Een kachel kan uw gasten warmte bieden wanneer de temperatuur buiten daalt. Zo kunt u kiezen voor een mobiele gaskachel, maar kunt u ook een sfeervolle Pelletkachel in de woonkamer plaatsen. Er worden zelfs infrarood kachels toegepast. Zoekt u nog wat warmte voor op de veranda? Sinds kort hebben wij zelfs een hottub in ons assortiment met houtkachel.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en bekijk ons assortiment in de meubelcatalogus.

Kunnen we de tenten het hele jaar buiten laten staan?

Al onze modellen kunnen het hele jaar buiten blijven staan. U kunt pas zorgeloos ondernemen als u geen omkijken heeft naar uw safaritent. Daarom vervaardigen wij onze Outstanding safaritenten en -lodges van de beste materialen. Het hout is onder KOMO-keur verduurzaamd. Het TenCate tentdoek is zowel enorm sterk als schimmelwerend en het PVC dak beschermt de tent tegen alle weersinvloeden. Daarnaast houden de gegalvaniseerde stalen koppelingen uw tent het hele jaar haaks.

Een Outstanding safaritent of lodge heeft daardoor een levensduur van 10 jaar. Dat maakt de investering extra interessant.

Iemand informeren of inspireren? Deel het: