27 maart 2017

Geen omkijken naar uw tent

Onze tenten hebben een levensduur van 10 jaar. Dat is een lange periode, dat beseffen wij absoluut. En precies daarom doen wij dagelijks ons uiterste best om dit te kunnen realiseren. We zijn constant op zoek naar manieren om onze modellen te optimaliseren. De ervaringen van onze klanten spelen hierbij een belangrijke rol.

Levensduur

Om de levensduur van onze tenten zo hoog te houden maken wij alleen gebruik van de beste materialen. Ons TenCate tentdoek is schimmelwereld en enorm sterk. Het PVC dak beschermt de tent tegen alle weersinvloeden en de gegalvaniseerde stalen koppelingen houden de tent het hele jaar haaks.

Onze houten frames zijn ijzersterk. Iets wat essentieel is aangezien onze safaritenten en lodges overal ter wereld worden geplaatst. Des te belangrijker dat de frames de tenten bestendig maken tegen alle weersomstandigheden. Zo zijn alle tenten winterproof en bestendig tegen harde wind en zelfs storm. En hebben wij zelfs sneeuwframes beschikbaar.

Unieke eindkoppelingen

Maar het beste voorbeeld van onze drang naar optimalisatie zijn de nieuwe eindkoppelingen die wij vorig jaar aan ons assortiment hebben toegevoegd. Deze eindkoppelingen verlengen namelijk de levensduur van onze safaritenten en zijn daarom absoluut van meerwaarde bij uw investering. Niet voor niets dat wij deze standaard bij de aanschaf van een safaritent adviseren.

We gebruiken onze ervaring met het bouwen van tenten om te leren en te optimaliseren. Zo ook wat betreft de ratels die normaal op de uiteinden van de spanten werden gemonteerd. Wij merkten dat de uiteinden van vurenhouten spanten over de jaren poreus worden door weersinvloeden. Dit is niet te voorkomen maar kan een slechte combinatie vormen wanneer houtdraadbouten door het weer gaan corroderen. Bij harde wind kan de gecorrodeerde houtdraadbout namelijk breken of zelfs uit het hout worden getrokken. In beide gevallen kan het dak bij harde wind van het spant loskomen en kan hierbij zelfs kapot waaien.

Maar met onze nieuwe eindkoppelingen is dit onmogelijk. Na deze bevinding hebben wij een nieuwe uitvoering bedacht waardoor dit niet meer kan gebeuren. Daarmee zijn ze een absolute meerwaarde voor de optimale levensduur van uw investering!

Optimalisatie

Dat onze materialen ijzersterk zijn komt dus door onze hoge kwaliteitseis en door constante optimalisatie. Wij zijn altijd op zoek naar de beste materialen, blijven kritisch en zoeken naar verbeterpunten. Wilt u meer weten over de materialen die wij gebruiken? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer!

Stuur een e-mail

Iemand informeren of inspireren? Deel het: