13 december 2017

Een Outstanding jaar

Het is weer zover, de tijd van het jaar om terug te blikken. Tijd voor reflectie om vervolgens vooruit te kijken naar 2018. Net als vorig jaar blik ik terug met Robin van Kooten, mede-eigenaar van Outstanding. Hoe kijkt hij terug op 2017 en wat verwacht hij voor het nieuwe jaar?

Robin, wat wil je de klanten toewensen voor het komende jaar?

Als ondernemer wens ik iedereen een zakelijk succesvol jaar. De recessie is voorbij, het consumentenvertrouwen toegenomen en dat biedt kansen.  Al is het voorgaande natuurlijk maar relatief zonder geluk en gezondheid privé.

Welk woord komt in je op als je aan 2017 denkt?

Progressie. We hebben enorm ontwikkeld het afgelopen jaar. Dat deden we ook in 2016, maar dit jaar hebben we echt vorm gekregen. Dit jaar was een krachtmeting. We hebben mooie en grote projecten gerealiseerd in vrijwel alle Europese landen en ver daarbuiten. Het is bijzonder om te zien hoe we in vooral de afgelopen drie jaar gegroeid zijn naar inmiddels bijna 40 landen.

We streven er altijd naar om een 9+ bedrijf te zijn en daar zijn de stappen ook naar gezet. We zijn logistiek zoveel sterker geworden en er is meer rust gekomen in het bedrijf. Zowel door ervaring als door de groei in gepassioneerd personeel. Progressie dus. We zijn volwassen geworden, dat is waar 2017 voor staat.

Wat is je het meest bijgebleven van dit jaar?

Op kantoor hier in Nederland lijken de buitenlandse klussen soms een ver van mijn bed show. Er rijdt een vrachtwagen voor die wordt ingeladen, logistiek is alles geregeld en de bouwteams zijn op locatie. Dat proces gaat zo gestroomlijnd dat je soms niet kan bevatten hoe groot een klus eigenlijk is. Toen het bouwseizoen dit jaar op zijn eind liep hielden we een telling. Daar kwam uit dat één van onze opbouwteams maar liefst 80 tenten had gebouwd in Frankrijk. Het team was bijna aan één stuk door in het buitenland aan de slag geweest. Een bizar besef aangezien ik vorig jaar de logistiek nog zelf organiseerde en bij elke vracht meehielp met inladen. Dat gaat nu niet meer, daarvoor zijn we teveel gegroeid. Taken zijn tegenwoordig meer verdeeld.  Deze telling was voor mij een eyeopener. Een moment dat ik besefte hoe volwassen we zijn geworden!

Wat is het mooiste compliment van een klant het afgelopen jaar?

We krijgen hele leuke reacties van onze eerste klanten die alle ontwikkeling volgen. Zo kwam ik op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg een van onze allereerste klanten tegen. Hij had onze nieuwsbrieven gelezen en zag dat we weer met nieuwe modellen bezig zijn. Hij vond het imposant om ons zo te zien groeien. Dat is mooi om te horen!

Iemand informeren of inspireren? Deel het:

Laat u inspireren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Nieuwste modellen
  • Aankomende beurzen
  • Laatste innovaties
  • En nog veel meer