4 februari 2019

De optimale levensduur van uw safaritent

Ook wij deden mee aan de 10 year challenge op Facebook en Instagram. Een leuke manier om te laten zien hoe ver onze safaritent is doorontwikkeld in de afgelopen jaren. Daarom hebben we ditmaal de drie belangrijkste ontwikkelingen tot dusver op een rijtje gezet!

Wat wij onder belangrijk verstaan? Ontwikkelingen die helpen de levensduur van uw safaritent te verlengen. Want met een levensduur van 10 jaar heeft u amper omkijken naar onze safaritenten en lodges. Wel zo fijn, toch? 

Wij vertellen u graag meer over:

Stevige houten frames

Van 80 mm- naar 100 mm houten frames!

Onze houten frames zijn ijzersterk. Iets wat essentieel is aangezien onze safaritenten en lodges overal ter wereld worden geplaatst. Des te belangrijker dat de frames onze tenten bestendig maken tegen alle weersomstandigheden zoals harde wind en zelfs storm. Voor onze diverse modellen safaritenten en lodges gebruiken wij daarom houten frames van 100 mm. Hiermee zijn onze frames dubbel zo sterk als de veelgebruikte 80 mm frames.

Wist u dat wij zelfs sneeuwframes hebben? Hiermee versterken wij het houten frame om te zorgen dat uw tent bestand is tegen maximale sneeuwbelasting.

Unieke eindkoppelingen

Houden uw safaritent in tact door weer en wind!

Sinds wij onze eindkoppelingen in het assortiment hebben adviseren wij deze standaard bij de aanschaf van een safaritent. Eindkoppelingen verlengen namelijk de levensduur van de safaritenten en zijn daarom absoluut van meerwaarde bij uw investering.

Veelal worden ratels op de uiteinden van de spanten gemonteerd. Dit deden wij zelf ook, tot we merkten dat de uiteinden van vurenhouten spanten over de jaren poreus kunnen worden door weersinvloeden. Dit kan een probleem vormen zodra de houtdraadbouten door het weer gaan corroderen. Bij harde wind kan de gecorrodeerde houtdraadbout namelijk breken of zelfs uit het hout worden getrokken. In beide gevallen kan het dak bij harde wind van het spant loskomen en kan hierbij zelfs kapot waaien.

Na deze bevinding hebben wij onze eindkoppelingen ontwikkeld waardoor dit niet meer kan gebeuren. Daarmee zijn onze nieuwe eindkoppelingen een absolute meerwaarde voor de optimale levensduur van uw safaritent!

Tunnel-buissysteem

Altijd een strak dak en een stevige binnentent!

Voor de optimale dakafspanning is het belangrijk om de krachten goed te verdelen. Daarom wordt ons dak met hetzelfde tunnel- buissysteem bevestigd als de binnentent. Dit zorgt ervoor dat er geen puntbelasting optreedt en de krachten over een groter oppervlak worden verdeeld. Ons tunnel- buissysteem zorgt voor een betere stevigheid en verlengt daarmee de levensduur van de safaritent.

Meer weten over de materialen die wij gebruiken? Lees meer over onze materialen. Of vraag ons om advies!

 

Iemand informeren of inspireren? Deel het: